Az oldal teljes funkcionalitású működéséhez Javascript szükséges!

Kereső Linkek Vendégkönyv Képtár

† Pénztáros István
Szoboszló és Vidéke (1910.09.04.)

Vissza a könyvtárba

Megosztom Facebook-on  Megosztom Twitter-en  Megosztom Startlapon  Megosztom URLguru-n  Megosztom Delicious-on  Megosztom Tumblr-en  Megosztom CitroMail-lel!  
Ajánlom egy ismerősömnek

Tegnap délelőtt mély megdöbbenést és általános részvétet okozott városszerte az a hír, hogy Pénztáros István főjegyző meghalt. Az előljáróság azonnal gyűlést tartott és elhatározta, hogy küldöttségileg fejezi ki részvétét az özvegynek, a koporsóra pedig koszorút helyez. A polgármester indítványozni fogja a legközelebbi közgyűlésen, hogy a temetés költségeit a város viselje. A temetés holnap délután 3 órakor lesz. Pénztáros István 22 évig állott a város szolgálatában, halála tehát mély részvétet keltett az egész városban, mert a fáradhatatlan és ügy buzgó tisztviselőt mindenki szerette és becsülte.

A városi tisztikar a következő gyászjelentést adta ki: Hajdúszoboszló város tisztviselői kara mély fájdalommal tudatja, hogy felejthetetlen tiszttársa Pénztáros István városi főjegyző folyó hó 3-ikán nehány heti sulyos betegség után meghalt. Temetése f. hó 5-én d. u. 3 órakor leend. Mint volt rendőrkapitány és főjegyző 22 évig szolgálta a várost, az elhunyt nemes lelkű emberek közzé tartozott s mint ilyen felejthetetlen és pótolhatatlan nekünk. Mindenért lelkesedő és ügybuzgolkodó lelke megtért oda, hol csendesen alussza álmait. Hajdúszoboszló, 1910. szeptember 3. Hajdúszoboszló város tisztviselői kara.

A család pedig a következő gyászjelentést adta ki: Fájdalomtól megtört szivvel tudatjuk a felejthetetlen jó férj, édesapa, testvér, rokon és sógornak, Pénztáros István Hajdúszoboszló város főjegyzőjének f. hó 3-án délelőtt, életének 53-ik évében, szívszélhűdésben történt gyászos elhunytát. Kedves halottunk földi része f. év szeptember hó 5-én délután 3 órakor a templomban tartandó ima után a Vénkerti temetőben fognak örök nyugalomra tétetni. Hajdúszoboszló, 1910. szeptember 3. Nyugodjék békében! Áldás poraira! Bánatos özvegye: Pénztáros Istvánné szül. Körner Ilona. Gyermekei: Pénztáros Zoltán, Olga és Imre. Szerető anyóssa: Özv. Körner Istvánné szül. Tury Hermina. Testvérei: Jánosy Károlyné gyermekeivel. Sógorai: Körner Béla nejével és gyermekeivel. Benedek Ferencz nejével. Erdős Lajos nejével és gyermekeivel Körner Géza nejével.

Megosztom Facebook-on  Megosztom Twitter-en  Megosztom Startlapon  Megosztom URLguru-n  Megosztom Delicious-on  Megosztom Tumblr-en  Megosztom CitroMail-lel!  
Ajánlom egy ismerősömnek

Vissza a könyvtárba

A lap tetejére