Kereső Linkek Vendégkönyv Képtár

Preambulum

 

Több éves álom megvalósulása ez a honlap. Akinek megdobban a szíve egy-egy régi városfotó láttán, vagy a "Hajdúszoboszló" szó hallatán, annak szívből ajánljuk oldalainkat. De ha Önt eddig nem érdekelte a helytörténet egyáltalán, kérjük, azért nézzen körül nálunk, hátha megérinti a Szoboszló Képeskönyve hangulata.

A feltöltésre váró tényanyag óriási, de a kapcsolódó játékok, tesztmodulok, nagyban segítik az érdeklődő diákokat és felnőtteket a megismerésben, a későbbiekben megrendezésre kerülő online versenyeken pedig próbára is tehető a megszerzett tudás.

A Szoboszló Képeskönyve célja szemléletes formában megjeleníteni városunk történelmét, kultúráját a lakottságtól napjainkig. Itt az idő, hogy sokkal többet tudjunk neves személyiségeinkről, sorsdöntő eseményeinkről, épített örökségünkről.

Szándékaink szerint olyan tartalmakhoz is hozzáférhetnek itt a látogatók, amelyekhez a megszokott körülmények között csak igen nehezen juthatna. Egyúttal az is célunk, hogy buzdítsuk a lakosságot, ismerje meg, lássa saját szemével is mindazt, amit még a sors kegye folytán van lehetősége látni akár a valós szoboszlói világban, akár múzeumunkban, kiállításainkon.

A projekt az online kulturális tartalmak minőségi fejlesztésére irányuló közös európai kezdeményezés, a Brüsszeli Minőségi Keretrendszer útmutatásainak, azon belül a "10 minőségi elvnek" felhasználásával készül, helyi kulturális és helytörténeti szakértők, lelkes önkéntesek valamint támogató partnereink közreműködésével.

Ön is, Te is tehetsz valamit azért, hogy a feltöltött ismeretanyag bővüljön. Aki bármivel segíteni tud - nonprofit - kezdeményezésünknek, legyen képeslap, fotó, tárgyi emlék, vagy munka, idő, esetleg pénzbeli támogatás, kérjük, jelentkezzen elérhetőségeink bármelyikén, hogy felvehessük a kapcsolatot.

admin[kukac]szoboszlokepeskonyve[pont]hu

Őrízzük együtt Hajdúszoboszló örökségét!

A lap tetejére